BEOGRAĐANKA NA METI NAPADAČA U BEČU: Sedela u kafiću sa prijateljicom kada je počeo horor

Novosti online

03. 11. 2020. u 01:06

BEZBRIŽNO veče u kafiću Tesla na Mariahilferstrase pretvorila se u pravu dramu za jednu Beogađanku i njenu drugaricu, studentkinju iz Zagreba, prenosi 24sata.hr.

БЕОГРАЂАНКА НА МЕТИ НАПАДАЧА У БЕЧУ: Седела у кафићу са пријатељицом када је почео хорор

Foto: EPA

Bilo je to posljednje veče pre "lockdowna" u Austriji koja se u glavnom gradu Beču pretvorila u pravi pakao. Službene informacije zasad govore o nekoliko osumnjičenih koji su po centru izveli niz oružanih napada i ubile pritom najmanje dve osobe osobe. Jednog od njih ubila je policija.

Nakon pucnjave na Schwedenplatzu haos se preselio nešto zapadnije, u jednu od najpoznatijih ulica s prodavnicama i kafićima Mariahilferstrase. Čitateljka, 21-godišnja studentkinja iz Zagreba koja je htela da ostane anonimna, sedela je s prijateljicom iz Beograda na piću.

Bilo je oko 21.45, gotovo dva sata nakon prvih dojava o pucnjavi u strogomcentru Beča.

- Zatekla sam se u kafiću Tesla i u tom trenutku napadači su krenuli u našem smeru, prema Westbannhofu. Osoblje kafića s vlasnikom sklonilo nas je u zadnji deo lokala, daleko od staklenih prozora. Zaključali su vrata i ugasili svetla - kaže mlada Zagrepčanka, još dolazeći k sebi od tih stravičnih trenutaka.

- Mogu ih samo pohvaliti. Nastala je panika, ali oni su dali sve od sebe kako bi nas smirili dok su pristizale vesti kako se kreću ulicom i kako su jednog čoveka upucali, a drugog oteli. Ni sama više ne znam šta je istina, muka mi je - dodala je ona.

Bekstvo iz opasne zone potražile su kod prijatelja.

- Pola sata kasnije izašle smo na zadnji ulaz, prijatelj nas je dočekao i otišle smo van grada jer nam se nije sigurno da se vratimo u centar, gde inače živimo. Dok smo odlazile, puno je ljudi ostalo u tom kafiću - zaključila je sagovornica.

Podsetimo, za sada nema informacija o povređenim državljanima Srbije u terorističkom napadu. Ambasador Nebojša Rodić je rekao da je u trenutku napada šetao sa porodicom i bio je udaljen nekih kilometara od mesta napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!