SVET SE SMEJE AZERBEJDŽANCIMA: Pogledajte propagandnu glupost koju su pokušali da podvale - stočić protiv rakete! (FOTO)

Novosti online

30. 10. 2020. u 22:11

HIKMET Hadžijev, pomoćnik predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, danas je podelio na tviteru fotografiju za koju tvrdi da je nastala tokom jermenskog raketnog napada na selo Alasgarli u provinciji Tartar.

СВЕТ СЕ СМЕЈЕ АЗЕРБЕЈЏАНЦИМА: Погледајте пропагандну глупост коју су покушали да подвале - сточић против ракете! (ФОТО)

Foto: EPA/Tviter

Na fotografiji se vidi ogromna raketa kalibra 300 mm koju u mestu drži mali drveni stočić. Projektil je navodno napravio savršenu rupu i zabio se u zemlju, a da čak nije pomerio ni stolice postavljene na tremu.

Stotine korisnika Tvitera kritikovali su Hadžijeva i fotografiju su odmah proglasili neuspelim propagandnim pokušajem. Azerbejdžanski zvaničnik tvrdi da raketa nije eksplodirala, ali da projektil koji teži čak 800 kilograma nije napravio nikakav lom pri udaru.

Nakon toga inspirisani tviteraši su pravili fotomontaže ovog tvita, a među njima se po duhovitosti najviše ističe montaža Araika Arutunijana, predsednika Karabaha, koji za neuništivim stočićem sedi i pije kafu.

Azerbejdžan tvrdi da je jermenska vojska nekoliko puta koristila rakete BM-30 protiv civila od izbijanja rata u Nagorno-Karabahu, a snage lojalne Bakuu su navodno uništile najmanje četiri sistema ove vrste.

Ovo nije prvi put da je Hadžijev optužen za širenje propagande. U prošlosti je delio fotografije na kojima se vide ostaci azerbejdžanskih raketa i dronova, tvrdeći da su ih na civilna područja lansirale jermenske snage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!