KORONA KRIZA UDARA: Erbas gubi milijardu evra u trećem kvartalu zbog virusa

Tanjug

29. 10. 2020. u 23:59

PROIZVOĐAČ aviona Erbas je danas saopštio da su nove restriktivne mere širom Evrope usled pandemije korona virusa učinile situaciju veoma teškom i da će kompanija izgubiti milijardu evra zbog Kovid 19 u trećem kvartalu.

КОРОНА КРИЗА УДАРА: Ербас губи милијарду евра у трећем кварталу због вируса

Foto: AP

Generalni direktor Erbasa Gijom Fori je rekao da je kompanija prilagodila svoje operacije kako bi se nosila sa virusom i ne očekuje dalje turbulencije usled novih restrikcija.

-Moraćemo da naučimo da živimo sa korona virusom na duže staze. Da, sve to nam otežava život, ali ovakve mere, koje su neophodne, su deo onoga sa čime moramo da se nosimo- rekao je Fori, a preneo AP.

Francuska kompanija je saopštila da je uspela da smanji gubitke u drugoj polovini godine, nakon katastrofalnog poslovanja u prvih šest meseci, pošto su avio-kompanije prizemljile većinu aviona.

Predviđanja su da se frekvencija saobraćaja iz 2019. godine neće vratiti najranije do 2023. godine.

Fori je rekao da jedan od vodećih proizvođača aviona u sve ne planira nove otkaze, mada je oko 15.000 ljudi moralo da ode zbog smanjenja obima posla.

-Ipak, postoji mnogo neizvesnosti, tako da moramo da ostanemo vrlo oprezni. Zajedničkim snagama moramo da izguramo ovu situaciju kako bismo mogli da postojimo kada se završi pandemija- dodao je on.

Erbas je odložio proizvodnju aviona sa manjim kapacitetom sedišta, jer se avio-kompanije ne oporavljaju tako brzo kao što se očekivalo u prethodna tri meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta