NOVE SANKCIJE ZA IRAN: Amerika se ustremila na njihov naftni sektor

Tanjug

26. 10. 2020. u 20:43

SAD su uvele nove sankcije Iranu, koje su uglavnom usmerene na naftni sektor u zemlji, uključujući i iransko ministarstvo za naftu, prenosi Rojters.

НОВЕ САНКЦИЈЕ ЗА ИРАН: Америка се устремила на њихов нафтни сектор

Foto: Depositphotos

Američko ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da su sankcije uvedene ključnim akterima u iranskom naftnom sektoru, zbog pružanja podrške elitnoj stranoj paravnoj špijunskoj organizaciji koja radi za Korpus čuvara islamske revolucije, a koja se nalazi na crnoj listi SAD, navodi agencija.

Među akterima i institucijama kojima je Vašington uveo sankcije nalaze se iranski ministar za naftu, Nacionalna iranska naftna kompanija i Nacionalna iranska tankerska kompanijia, kao i četiri osobe koje je američko ministarstvo finansija optužilo za učestvovanje u skorašnjoj prodaji iranskog benzina vladi Nikolasa Madura u Venecueli.

Tenzije između Vašingtona i Teherana pojačale su se nakon što je Tramp 2018. godine jednostrano povukao SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina