KAMPANJA IDE U KRANTIN: Guverner - Ne želim više da vidim kamione sa mrtvačkim sanducima

M. Ostojić

23. 10. 2020. u 19:33

U 24 SATA u Italiji je eksplodirao broj novih pozitivnih na korona virus, 19.143, za preko 3.000 više od jučerašnjeg broja, 91 preminuli pacijent.

КАМПАЊА ИДЕ У КРАНТИН: Гувернер - Не желим више да видим камионе са мртвачким сандуцима

AP photo

Najveći skok kao i prethodnih dana beleži se u Lombardiji, stiglo se do gotovo 5.000 novozaraženih i pored uvedenog policijskog časa od 23 sata, ali taj broj je rezultat prethodnih neodgovornosti i nepoštovanja mera zaštite, posebno mladih.

Potom sledi po broju Kampanija sa 2.280 za koju je guverner Vinćenco De Luka najavio zahtev da se ide ka potpunom zatvaranju aktivnosti u Regionu osim esencijalnih neophodnih za život, na 30 do 40 dana, uslediće njegov poptis sutra ili u nedelju, jer "ne želi da vidi ponovio kamione koji prevoze mrtvačke sanduke".

Premijer Đuzepe Konte i dalje apeluje na odgovornost a regioni odlučuju o parcijalnim zatvaranjima, vrednuje sa sanitarnim vlastima situaciju, sve u nameri da se ne dođe do potpunog zatvaranja onakvog kakvog je živela Italija u martu i aprilu ove godine, a čekajući i eventualne odluke o potezu zatvaranja i u nekim evropskim zemljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba