NASTAVAK MODULARNOG SISTEMA "ZMIJSKA" LINIJA: Rusija projektuje novi automatski pištolj "Marker" (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 10. 2020. u 22:08

CENTRALNI istraživački institut za precizno inženjerstvo, koji ulazi u sastav „Rosteha“, planira da projektuje automatski pištolj za obuku, saopštila je pres služba Instituta.

НАСТАВАК МОДУЛАРНОГ СИСТЕМА ЗМИЈСКА ЛИНИЈА: Русија пројектује нови аутоматски пиштољ Маркер (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ AO CNIITOČMAŠ

Glavni delovi pištolja će se u konstrukciji objediniti sa sportskim pištoljima RG120 i RG120-1 koje je institut razvio u okviru projekta „Aspid“.

- Pištolj će biti nastavak modularnog sistema ‘zmijska’ linija, čiji je prethodnik bio vojni automatski pištolj kalibra devet milimetara 6P72 ‘Udav’ - precizira se u saopštenju.

Pištolj će spolja podsećati na postojeće modele vojnog malokalibarskog oružja, međutim, trebalo bi da ima jarku prepoznatljivu boju na cevi, što omogućava identifikaciju pištolja za treninge. Ovaj tip pištolja dobio je ime „Marker“.

- Pištolj će biti pouzdan, jednostavan i lak za rukovanje i održavanje. Moći će da ispali najmanje dve hiljade metaka. Domet će biti najmanje deset metara. Radiće na temperaturi od minus pet do plus 30 stepeni Celzijusa - rekao je šef istraživačkog odeljenja za malokalibarsko oružje Ruslan Sidjakin.

On je pojasnio da bi konstrukcija delova pištolja trebalo da isključi mogućnost pucanja bojevim i civilnim mecima. Takođe će biti nemoguće pucati u slučajevima kada, na primer, napunjeno oružje padne ili ako se oružje zagreje tokom pucanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)