PUTIN OPLEO PO BAJDENU: Kandidat demokrata ima antirusku retoriku, Moskva ceni Trampa!

Novosti online

07. 10. 2020. u 13:07

POKUŠAJI da se američki predsednik Donald Tramp ponizi optužbama za veze sa Rusijom samo „teraju vodu na rusku vodenicu“ i podižu status Moskve, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН ОПЛЕО ПО БАЈДЕНУ: Кандидат демократа има антируску реторику, Москва цени Трампа!

Foto: EPA

- Kada neko pokušava da ponizi ili uvredi aktuelnog šefa države, na ovaj ili onaj način uzdiže vas (građane Rusije) i mene, govori o nekakvom našem neverovatnom uticaju i moći. To u određenoj meri, kako se kaže u našem narodu, tera vodu na našu vodenicu - rekao je šef države u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

Ruski lider je dodao da će Moskva sarađivati sa svakim predsednikom SAD kojeg izaberu Amerikanci.

Istovremeno, Putin je istakao da se Tramp više puta založio za razvoj odnosa sa Rusijom, što Moskva, naravno, ceni.

- Znamo da se predsednik Tramp više puta založio za razvoj rusko-američkih odnosa. I mi to, svakako, izuzetno cenimo. Od samog početka, kada je u prvoj iteraciji u borbi za Belu kuću govorio o toj temi, mi smo, naravno, obratili pažnju na to - rekao je Putin u intervjuu za televizijski kanal „ Rusija 24“.

Oštra antiruska retorika u Bajdenovim govorima

Putin se osvrnuo i na govore predsedničkog kandidata Demokrata na predstojećim američkim izborima Džoa Bajdena, rekavši da se u njima primećuje oštra antiruska retorika.

- Što se tiče kandidata iz Demokratske stranke, šta da kažemo. Vidimo i prilično oštru antirusku retoriku, nažalost, na nju smo već navikli - rekao je on.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp odobrio je ranije danas da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i skandal sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!