TRAMPOVI LEKARI OTKRILI KOJ LEK PRIMA PREDSEDNIK SAD: Saopšten plan za narednih nekoliko dana

Tanjug

03. 10. 2020. u 07:59

AMERIČKI predsednik Donald Tramp prebačen je u petak uveče u vojnu bolnicu "Volter Rid" u Merilendu, pošto je, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na korona virus, počeo da pokazuje prve simptome kao što su blago povišena temperatura i kašalj.

ТРАМПОВИ ЛЕКАРИ ОТКРИЛИ КОЈ ЛЕК ПРИМА ПРЕДСЕДНИК САД: Саопштен план за наредних неколико дана

AP foto

Na fotografijama objavljenim nakon što se Tramp ukrcao u predsednički helikopter "Marine One" vidi se da je on sam izašao iz Bele kuće, odšetao stotinak metara i ušao u helikopter kojom je prebačen u bolnicu.

U saopštenju lekara Bele kuće navedeno je da je Tramp počeo da prima lek , prenosi Rojters. Kako se dodaje, njemu nije neophodna podrška kiseonika.

Bela kuća je prethodno saopštila da će Tramp, iz predostrožnosti i po preporuci lekara i medicinskih stručnjaka, narednih nekoliko dana raditi iz predsedničke kancelarije u bolnici.

Portparol Bele kuće Kejli Mekneni saopštila je da će američki predsednik biti na lečenju u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Betezdi, u Merilendu, narednih nekoliko dana iz predostrožnosti.

- Predsednik Tramp je dobro raspoložen, ima blage simptome i radio je danas ceo dan - izjavila je Mekeni, prenosi Rojters.

Ipak, zbog predostrožnosti i prema preporuci lekara i zdravstvenih stručnjaka, predsednik će raditi iz predsedničke kancelarije u Volter Ridu sledećih nekoliko dana, kaže se u saopštenju Bele kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave