MERKEL ZABRINUTA Upozorava na opasnost od 19.200 novozaraženih dnevno

Tanjug

28. 09. 2020. u 11:53

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel zabrinuta je zbog aktuelne epidemiološke situacije u toj zemlji i upozorila je da trend ide ka tome da u Nemačkoj bude registrovano 19.200 novozaraženih dnevno.

МЕРКЕЛ ЗАБРИНУТА Упозорава на опасност од 19.200 новозаражених дневно

Foto AP

-Ako ovako nastavimo, ovim trendom, onda ćemo imati 19.200 infekcija dnevno. To je onda kao i u drugim zemljama-upozorila je ona na video konferenciji predsedništva CDU.

Kazala je da se mora delovati protiv lokalnih žarišta, jer bi u suprotnom za Božić Nemačka imala brojke kao druge zemlje.

Prema pisanju „Bild-a“, Merkel je kazala da je broj zaraza u Evropi veoma zabrinjavajući i da je neophodno da se u Nemačkoj učini sve kako bi se sprečio ponovni eksponencijalni rast.

Ukazala je da je potrebno postaviti prioritete, te da privreda mora nastaviti da radi, škole i obdaništa da ostanu otvoreni, ali da je fudbal nešto sekundarno.

Takođe je kritikovala i lokalne vlasti, posebno vladu pokrajine Berlin, poručivši da u "tom gradu mora konačno nešto biti preduzeto".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove