Ako se venčate na Siciliji, dobićete poklon od 3.000 evra: Evo do kada važi ponuda

Novosti online

20. 09. 2020. u 13:13

Ако се венчате на Сицилији, добићете поклон од 3.000 евра: Ево до када важи понуда

Foto: Depositphoto

VLASTI italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3.000 evra, piše dnevni list “Hafington Post”.

Ponuda važi sve do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirodom je privlačno mesto za ceremonije.

Najpoznatije venčanje koje je obavljeno na ostrvu jeste ono iz filma “Kum”, režisera Frensisa Forda Kopole, u kojemu se sin mafijaškog kuma venčava sa lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje pozicioniralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije Covida19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja, već niz pratećih delatnosti kao što je katering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živelo od “venčanja”, delatnosti koja je u vreme koronavirusa, što se tiče Sicilije, zamrla.

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se “na večnu ljubav” obavezu na Siciliji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)