TRAMP PONUDIO POMILOVANJE ZA ASANŽA: Ovo je uslov!

Tanjug

18. 09. 2020. u 18:11

PREDSEDNI SAD Donald Tramp ponudio je pomilovanje osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu ukoliko on otkrije izvor koji je hakovao imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta pred američke predsedničke izbore održane 2016. godine, rečeno je danas na londonskom sudu.

ТРАМП ПОНУДИО ПОМИЛОВАЊЕ ЗА АСАНЖА: Ово је услов!

Foto: AP

Asanžova advokatica Dženifer Robinson izjavila je da je upoznata sa sastankom na kojem su bivši član Kongresa Dejna Rorbaher i Čarls Džonson, saradnik za koga se zna da je imao veze sa Trampovom kampanjom, izneli ponudu, preneo je Rojters.

Predlog koji je izneo kongresmen Rorbaher bio je da Asanž identifikuje izvor za publikacije vezane za izbore iz 2016. godine u zamenu za neki oblik pomilovanja, rekla je Robinsonova u izjavi svedoka datoj sudu.

Džulijan Asanž (49) se bori protiv izručenja SAD, gde je optužen za zaveru vezanu za hakovanje vladinih računara i kršenje zakona o špijunaži zbog objavljivanja poverljivih dokumenata 2010. i 2011. godine, prenosi Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)