BAJDEN NASTAVLJA DA ŠOKIRA: Gde to ginu američki vojnici - u Iraku ili Iranu? (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 18:55

U GOVORU na Floridi u kome je promovisao anonimnu priču iz Atlantika o Donaldu Trampu koji naziva veterane „gubitnicima“ i „gadovima“, Džo Bajden je obogatio svoju listu gafova, mešajući Iran i Irak.

БАЈДЕН НАСТАВЉА ДА ШОКИРА: Где то гину амерички војници - у Ираку или Ирану? (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Bajden je pogrešio čitajući svoj dnevni raspored za koji je rekao da sadrži svakodnevna obaveštenja o stradanju američkih trupa u inostranstvu.

- Američke trupe umiru u Iranu i Avganistanu, 6000, danas, 923 - rekao je bivši potpredsednik i bivši senator, koji je glasao za irački rat.

- Ne približno 6.900–923, jer je svaki od ovih palih anđela napustio porodicu, napustio zajednicu. Za tim stolom je sada slobodno mesto.

- Džo Bajden ne zna razliku između Irana i Iraka, ali želi da bude predsednik Sjedinjenih Država - tvitovao je korisnik Tvitera Džoel Fišer.

Kao što su neki primetili na društvenim mrežama, ovo je drugi put da je Bajden zbunio dve države u govorima vezanim za spoljnu politiku. U januaru se dva puta osvrnuo na Iran kada je govorio o glasanju u iračkom parlamentu.

Bajdenovu originalnu podršku ratu u Iraku i njegove verbalne gafove iskoristili su Donald Tramp i drugi kritičari koji se protive ovom potencijalnom predsedniku.

Još jedan gaf istaknut na društvenim mrežama iz govora u utorak bio je kada je Bajden nazvao svoju potencijalnu administraciju „administracijom Haris-Bajden“. Prošlo je manje od jednog dana nakon što je njihov kandidat za potpredsednicu Kamala Haris pozvala njihov odbor „Harisova administracija“ pre nego što je brzo ispravljena.

- Ne grešite - objavio je na Tviteru Donald Tramp Junior reagujući na zbunjenost.

- Ironično, ovo je najozbiljnija stvar koju je rekao za nekoliko nedelja - dodao je autor Dejv Rubin.

(Logično)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024