BLIZU OSAM HILJADA ZARAŽENIH ZA JEDAN DAN U FRANCUSKOJ: Oboleo i bivši premijer Eduar Baladir

OD korona virusa za jedan dan u Francuskoj je preminulo 49 ljudi. Istovremeno, obolele su još 7.852 osobe. Broj pozitivno testiranih tako je ponovo bio blizu osam hiljada, što je izuzetno visok nivo.

БЛИЗУ ОСАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН У ФРАНЦУСКОЈ: Оболео и бивши премијер Едуар Баладир

Tanjug-AP

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ponovo se popeo na 5,4. Registrovano je 14 novih žarišta koji sada ima 866 u celoj zemlji. U poslednje vreme dosta oboljevaju studenti.

Tako je u utorak utvrđeno da se zarazilo šezdeset studenata druge godine medicine iz Monpeljea. Istovremeno, pozitivno je bilo i 87 budućih inženjera iz Tuluza. Dan ranije, obolelo je po pedesetak studenata u Renu i Strazburu.

Ministarka za visokoškolsko obrazovanje Frederik Vidal je poručila da to pokazuje opuštenost i nepoštovanje fizičke distance na studentskim okupljanjima.

Osamdeset odsto francuskih oblasti nalazi se u stanju pojačane ili jake cirkulacije virusa.

Za poslednjih nedelju dana, u bolnice je primeljno 2.713 novih pacijenata, a na respiratore stavljeno 479 ljudi.

Čuveni francuski infektolog Didije Rault odgovarao je u utorak oko dva i po sata na pitanja senatora i ponovo stao u odbranu "svog" tretmana hidroksihlorokinom. U Marselju, gde se nalazi klinika na čijem je čelu, trenutno ima izuzetno mnogo obolelih.

U utorak se saznalo da je od kovida 19 oboleo i bivši francuski premijer Eduar Baladir (91), zajedno sa svojom suprugom i sinom. Prema vestima iz njegovog okruženja, ima temperaturu, kašlje i oseća veliki umor, ali nije u opasnosti i nije hospitalizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!