PREKO DEVET HILJADA ZARAŽENIH U JEDNOM DANU: Korona ne posustaje u Francuskoj

G. ČVOROVIĆ

12. 09. 2020. u 17:21

KORONA ne popušta u Francuskoj. Prema poslednjim podacima, do subote je, za jedan dan, zabeleženo 9.406 novih slučajeva.

ПРЕКО ДЕВЕТ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ У ЈЕДНОМ ДАНУ: Корона не посустаје у Француској

Foto D.Milovanović

Za to vreme konstantovano je čak 106 novih žarišta, najviše na radnom mestu i u porodičnom krugu. Trenutno je aktivno 706 klastera, od kojih 92 u staračkim domovima, što govori da se stariji sada bolje čuvaju. Ipak, vlasti razmatraju mogućnost da ograniče pristup nekim domovima za stare u regionima koji su naročito pogođeni, kao što je oblast oko grada Marselja.

U dve trećine departmana, virus cirkuliše jako ili je pojačanog inteziteta. Procenat pozitivnih od testiranih iznosi 5,4. Za jedan dan u bolnicama je preminulo 40 ljudi, a za još toliko je povećan broj preminulih od utorka zaključno s petkom na osnovu revizije podataka iz staračkih domova.

Za nedelju dana, u bolnice je primljeno 2.357 novih pacijenata, a na respiratore stavljeno 389 najtežih. Na bolničkom lečenju od korona virusa trenutno se nalazi 5.155 osoba, 59 više nego dan ranije, i 635 na veštačkoj ventilaciji, što je porast od 20 u odnosu na četvrtak.

U Francuskoj je do sada prema zvaničnim podacima registrovano 363.350 obolelih od korona virusa, a preminulo 30.893. Od toga, u bolnicama je umrlo 20.378 osoba, a u domovima za stare 10.515.

                                                                               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna