POLICAJCI OPTUŽENI ZA UBISTVO DŽORDŽA FLOJDA: na suđenju krivicu prebacivali jedni na druge

Novosti online

11. 09. 2020. u 22:47

ČETVORICA bivših policajaca optuženih za smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, mogla bi da se nađu odvojeno pred porotom iako su u zločinu učestvovali zajedno, piše Dejli bist (Daily beast).

ПОЛИЦАЈЦИ ОПТУЖЕНИ ЗА УБИСТВО ЏОРЏА ФЛОЈДА: на суђењу кривицу пребацивали једни на друге

Foto: Printskrin

Njihovi advokati su mišljenja da bi zajedničko suđenje bilo protiv "interesa pravde" pošto postoje indikacije da se četvorica okreću jedni protiv drugih.

Advokati Dereka Šovina, Tu Taoa, Tomasa Kej Lejna i Džej Aleksandera Kuenga smatraju da bi njihovi klijenti trebalo da imaju zasebna suđenja, uzimajući u obzir izveštavanje medija i uloge koje je svaki od njih imao u tragičnom hapšenju. Advokati lejna i Kuenga naveli su da su njihovi klijenti samo pratili Šovina, dok je njegov advokat mišljenja da bi Flojd bio živ da su policajci početnici ranije zvali hitnu pomoć.

Foto: Tanjug/AP

Vlasti Mineapolisa obezbedile su područje oko zgrade suda zbog današnjih planiranih protesta. Na prozorima vladinih zgrada postavljene su daske, a policija postavlja ogradu kako bi demonstrante držali na odstojanju.

Podsetimo, Flojd je preminuo 25. maja u Mineapolisu kada mu je policajac Derik Šovin prilikom hapšenja gotovo osam minuta pritiskao koleno u vrat, dok je Flojd više puta ponavljao kako ne može da diše.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)