NASTAVAK SUKOBA U AMERICI: Jedan muškarac ubijen tokom protesta u Portlandu (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 12:01

JEDNA osoba ubijena je iz vatrenog oružja tokom sukoba koji su na ulicama američkog grada Portlanda sinoć izbili između pristalica predsednika SAD Donalda Trampa i demonstranata iz redova pokreta "Crni životi su važni".

НАСТАВАК СУКОБА У АМЕРИЦИ: Један мушкарац убијен током протеста у Портланду (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Do konfrontacije i fizičkih sukoba između demonstranata i Trampovih pristalica, koji su se kretali u koloni od oko 600 vozila, došlo je u centru grada, a još nije jasno da li je ubistvo direktno povezano sa tim, navodi AP.

Nekoliko stotina vozila prošlo je ulicama Portlanda u subotu uveče, od kojih su mnogi istakli zastave sa Trampovim ili Pensovim imenom. Bučna povorka krenula je iz predgrađa Portlanda, koji je bio domaćin pro-Trampovog mitinga ranije tog dana, i stigla je do grada do 18 sati, izveštava The Oregonian, prenosi RT.

Kada je karavan ušao u Portland, dočekali su ga demonstranti "Crni životi su važni", stajući na trotoare. Pojavili su se video snimci na kojima se vidi kako aktivisti bacaju projektile na automobile i pale transparente Trampove kampanje, a pro-Trampovi demonstranti odgovaraju biber-sprejom i pucaju iz pejntbola.

U jednom incidentu, demonstranti su preplavili raskrsnicu pokušavajući da spreče karavan da zauzme petlju oko centra grada. Vozači su, međutim, probili redove nakon što su aktiviste zalivali biber-sprejom i primorali da se raziđu.

Jedan od demonstranata, koji protestuje zbog ubistava crnaca, pokušao je da blokira povorku zaustavljanjem nasred puta i uključivanjem rotacije. Žena vozač navodno je protestovala zbog toga što je Portland "trebalo da bude napredan grad".

Na drugim snimcima se vide levo orijentisani demonstranti i Trampove pristalice kako se biju.

Bilo je izveštaja o hapšenjima. Predsednik Tramp, koji se kandiduje za svoj drugi mandat, optužio je gradonačelnika Portlanda koji je naklonjen demonstrantima, da je zatvorio oči pred praktično svakodnevnim sukobima aktivista i saveznih službenika bezbednosti.

Lokalne vlasti umanjile su nasilje i optužile predsednika za izlazak iz redova pošto je rasporedio dodatne savezne snage u Portland. Pro-Trampovi demonstranti pojavljuju se u Portlandu već tri vikenda zaredom.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)