“MOJ BO NIJE KRETEN”: Bajden se obrušio na Trampa zbog pokojnog sina

D.D.S.

10. 09. 2020. u 14:40

DEMOKRATSKI kandidat za predsednika SAD Džozef Bajden u finišu predsedničke kampanje se obrušio na republikanskog rivala, aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa u trenutku kada je na najprestižnijoj vašingtonskoj adresi bilo u toku poptisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija Kosova i Metohije Avdulaha Hotija.

“МОЈ БО НИЈЕ КРЕТЕН”: Бајден се обрушио на Трампа због покојног сина

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Bajden je napao predsednika SAD zbog njegovog navodnog nazivanja poginulih američkih vojnika "luzerima" i "kretenima", podsećajući na svog pokojnog sina Boa. Bajden se nije obazirao na Trampovo odbacivanje medijskih navoda kao neistinitih.

- Kada je moj sin volontirao da ide na Kosovo tokom rata, kao civilni pomoćnik američkog tužioca, on nije bio "kreten" - rekao je Džo Bajden. - Kad se kao volonter priključi američkoj vojsci, kao državni tužilac, godinu dana u Iraku, gde je dobio bronzanu zvezdu i druga odličja, on nije bio "kreten". Vojnici sa kojima je služio, posebno oni koji se nisu vratili kući, nisu bili gubitnici.

Dok je bio potpredsenik SAD Bajden je, inače, na KiM govorio da je Bo Bajden "zaljubljen u Kosovo", baš, kako je rekao, što se i sam zaljubio kada je prvi put tu boravio, sredinom 70-ih, tada kao senator. Na KiM je u međuvremenu put koji prolazi kroz američku vojnu bazu Bondstil, dobio ime po Bajdenovom sinu Bou koji je pre pet godina preminuo u 46. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna