TRAMP JE VOLEO PUTINA: U Americi se danas pojavljuje knjiga bivšeg advokata Donalda Trampa

D. SAVIĆ

08. 09. 2020. u 13:44

Bela kuća je kao "navijačku fikciju" okarakterisala memoare Majkla Koena, bivšeg ličnog advokata Donalda Trampa

ТРАМП ЈЕ ВОЛЕО ПУТИНА: У Америци се данас појављује књига бившег адвоката Доналда Трампа

Foto AP

BELA kuća je kao "navijačku fikciju" okarakterisala memoare Majkla Koena, bivšeg ličnog advokata Donalda Trampa, pod nazivom "Nelojalan", u kojima on optužuje predsednika SAD za iste zločine za koje je i sam optužen, ali i za obožavanje šefa Kremlja Vladimira Putina, kao i za rasističke i seksističke komentare.

U knjizi koju je Koen većim delom napisao na žutom papiru u saveznom zatvoru u državi Njujork, a u SAD se pojavljuje danas, on tvrdi da je "mek" odnos Trampa i Putina uglavnom povezan sa mogućim poslovnim dogovorima, opštim divljenjem predsednika SAD prema autoritarnoj moći, kao i sa zajedničkom mržnjom prema Hilari Klinton.

- Tramp je voleo Putina, jer je ruski lider imao sposobnost da preuzme celu naciju i vodi je kao da je njegova lična kompanija, kao na primer organizacija "Tramp" - navodi Koen.

Seća se da je mogućnost projekta Trampove kule u Moskvi bila primamljiva predsedniku SAD, ali da deci njegovog tadašnjeg šefa nije bio po volji Felik Seter, konsultant sa dubokim vezama u Rusiji, koji je doneo projekat.

Šefa Bele kuće Koen opisuje kao "kuma organizovanog kriminala" i "majstora manipulacije", ali priznaje da ga je nekad gledao kao očinsku figuru.

- Od početka govorim da je Tramp gangster, jasno i jednostavno - navodi Koen.

Koen, koji je 2018. godine priznao finansijske malverzacije i druge prekršaje, uključujući laganje u Kongresu, optužuje predsednika za sumnjive rabote s novcem, ali i brojne rasističke primedbe, uključujući i one o njegovom prethodniku u Beloj kući Baraku Obami, kao i generalno nisko mišljenje o svim crncima.

Foto AP

NAVALA "INSAJDERSKIH" KNjIGA
KOEnova knjiga je poslednja u seriji "insajderskih" knjiga koje kritikuju Trampa, ali ove nedelje na police stižu i memoari bivšeg agenta FBI Pitera Strzoka, koji je vodio istragu o ruskom mešanju u američke izbore 2016. godine. On tvrdi da Tramp predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti. Strzok, koji je inače izbačen iz FBI zbog antitrampovskih poruka koje je slao, tvrdi da je istraga koju je vodio pokazala predsednikovu spremnost da prihvati političku pomoć od protivnika kao što je Rusija, što "nije patriotski".

- Navedite mi jednu zemlju koju vodi crnac koja nije s..nje. - ističe Koen Trampove navodne reči, i dodaje da je šef Bele kuće rekao da je "Mendela s..bao celu zemlju, koja je sada postala s..nje".

Kaže da je Trampovo troje dece molilo oca da prestane s tim pričama koje mu upropaštavaju kampanju. On je, međutim, bio svestan da ne može da računa na crnačke glasove, kao ni na hispanoameričke, jer su oni, kako je navodno rekao, "suviše glupi da glasaju za Trampa".

- Oni nisu moji ljudi - zaključio je Tramp.

Koen navodi kako je Tramp putovao u Las Vegas, gde poseduje hotel, da se 2013. godine sastane sa milijarderima, ocem i sinom Agalrov, uključenim u promociju zabave "Mis univerzum" u Moskvi. Koen se seća kako su zajedno gledali seks-šou sa mnogo tačaka, kao i da je Tramp koji je, inače, bio vlasnik ovog nadmetanja lepotica, to opisivao kao "najlepšu kolekciju zadnjica iz svake nacije i zemlje".
Koen navodi da se na meti Trampovih lascivnih komentara našla 2012. godine i njegova 15-godišnja kćerka Samanta na golf terenu njujorškog tajkuna.

Tramp je navodno Koenu rekao, gledajući je kako igra:

- Pogledaj tu zadnjicu. Voleo bih je malo - rekao je, navodno, Tramp, a kada ga je Koen podsetio da mu je to kćerka, uzvratio je: "Kad je postala tako seksi?"

Koen tvrdi i da je Tramp platio 130.000 dolara da ućutka bivšu ljubavnicu uoči izbora 2016. godine, rekavši da bi ženi morao da da mnogo više da se pročulo za aferu.

Bela kuća tvrdi da Koen samo želi dobro da proda knjigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!