TESTIRALI SMO GA U SIRIJI, SAVRŠEN JE: Šojgu najavio novi sistem za sve ruske bombardere - isproban je u borbenim uslovima

Novosti online

07. 09. 2020. u 19:42

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je juče da će svi ruski borbeni avioni biti opremljeni najnovijim sistemom za bombardovanje, koji se pokazao izuzetno efikasnim u Siriji.

ТЕСТИРАЛИ СМО ГА У СИРИЈИ, САВРШЕН ЈЕ: Шојгу најавио нови систем за све руске бомбардере - испробан је у борбеним условима

Foto: Printscreen

- Razvili smo sistem za bacanje bombi koji je gotovo savršen, jer je razvijen, testiran i zatim isproban u borbenim uslovima, a trenutno njime opremamo sve naše bombardere - rekao je Šojgu.

Ministar je ukazao da pod navedenim borbenim iskustvom podrazumeva aktivno učešće ruskih ratnih aviona u Siriji.

Rusko vazduhoplovstvo aktivno je u Siriji od kada je ta zemlja intervenisala u sukobu, krajem septembra 2015. godine.

Od tada su ruski avioni učestvovali u nekoliko velikih operacija unutar Sirije, uključujući dugotrajnu borbu Sirijske arapske armije protiv terorističke organizacije Islamska država.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!