LUKAŠENKO RASPOREDIO POLOVINU VOJSKE NA ZAPADU: Granica ka NATO članicama je potpuno sigurna, odgovor na neprijateljske korake

Novosti online

03. 09. 2020. u 13:59

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je bio prinuđen da rasporedi skoro polovinu vojske duž zapadnih granica zemlje zbog povećane aktivnosti NATO-a.

ЛУКАШЕНКО РАСПОРЕДИО ПОЛОВИНУ ВОЈСКЕ НА ЗАПАДУ: Граница ка НАТО чланицама је потпуно сигурна, одговор на непријатељске кораке

Foto: EPA

- Rasporedili smo skoro polovinu naše armije Belorusije. Faktički smo preuzeli kontrolu nad zapadnim granicama sa Litvanijom i Poljskom. Okružili smo Grodno, kako bi se suprotstavili tim pretnjama. To je verovatno dalo svoj rezultat - rekao je Lukašenko na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

Beloruski predsednik je objasnio da su preduzeli takve korake zbog povećane aktivnosti NATO-a kod granica Belorusije.

- Vi vidite šta se dešava kod nas i mi vidimo šta se dešava oko Rusije. Nagovestio sam vam da smo bili prisiljeni da odgovorimo na neprijateljske korake bloka NATO-a kod naših granica, a za to postoje dokazi koliko god to opravdavali – prebacivanje američkih i drugih jedinica iz dubine teritorije NATO-a kod granica Belorusije, posebno aviona - objasnio je Lukašenko.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave