LUKAŠENKO ODBIO DA SE JAVI MAKRONU I MERKELOVOJ: Odmah su pokušali da stupe u kontakt sa njim, ali bezuspešno

Novosti online

26. 08. 2020. u 17:26

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel odmah su pokušali da stupe u kontakt sa ruskim liderom Vladimirom Putinom kako bi otkrili šta se dešava u Belorusiji, pošto predsednik te države Aleksandra Lukašenko nije odgovarao na telefonske pozive.

ЛУКАШЕНКО ОДБИО ДА СЕ ЈАВИ МАКРОНУ И МЕРКЕЛОВОЈ: Одмах су покушали да ступе у контакт са њим, али безуспешно

Foto: EPA

- Koliko znam, oni su zvali, ne samo predsednika Rusije. Zahtev za telefonskim razgovorom od oba evropska lidera upućena su bila i u Minsk, Aleksandru Lukašenku koji nije dizao slušalicu - rekao je premijer Estonije Juri Ratas televiziji ERR.

- Rusija, po pitanjima koja se tiču Belorusije i celog regiona, igra važnu ulogu. To je činjenica. Predlog sa kojim su izašli kancelarka Nemačke Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron bio je da se pronađe način da se reši situacija u Belorusiji -  rekao je Ratas.

- Međutim, koliko znam, Lukašenko je to odbio - dodao je estonski premijer.

Podsetimo, protesti opozicije u Belorusiji počeli su 9. avgusta, nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je ubedljivo pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedu odnela Svetlana Tihanovska.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a