MILION SRBA GLASA ZA TRAMPA: Posle Klintonove, pada i Bajden (VIDEO)

Novosti online

12. 08. 2020. u 11:55

VEĆINA Srba u Sjedinjenim Američkim Državama glasala je za sadašnjeg predsednika Donalda Trampa i ono što je sigurno jeste da će svoj glas na narednim izborima ponovo njemu dati, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

МИЛИОН СРБА ГЛАСА ЗА ТРАМПА: После Клинтонове, пада и Бајден (ВИДЕО)

AP foto

- Kampanja "Srbi za Trampa" dobila je veliku podršku Srba u SAD. Počela je 3. avgusta sa ciljem da "mobiliše" oko milion državljana SAD - srpskog porekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor Donalda Trampa za američkog predsednika. A sve je to zbog politike sadašnjeg predsednika, koja je naklonjena upravo našem narodu - naveo je Kesić.

Jednostavno, kaže on, da ako se uporede politike prethodnih administracija sa Trampovom, a što se tiče pitanja Balkana, Evrope i Evropske unije, Srbi u Americi vide da ovaj predsednik nešto drugačije otvara prostor i vodi politiku boljeg razumevanja srpskih stavova.

- Takođe, na neki način daje legitimitet da i Srbi imaju pravo na svoju nacionalnu državu, te da ta nacionalna država mora imati svoje mesto u Evropi i svijetu - rekao je Kesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)