RASTE NEZADOVOLJSTVO: Hrišćanski poslanici najavili izlazak iz libanske skupštine

Novosti online

08. 08. 2020. u 14:17

LIBANSKA opoziciona hrišćanska stranka Kateb, koja se bori protiv vlade Libana koju podržava pro-iranski Hezbolah, najavila je danas da njena tri poslanika napuštaju libanski parlament.

РАСТЕ НЕЗАДОВОЉСТВО: Хришћански посланици најавили излазак из либанске скупштине

Foto: EPA

Nakon današnje najave lidera ove stranke Samija Gemajela, broj poslanika koji zbog stravične eksplozije u Bejrutu nameravaju da istupe iz parlamenta porastao je na pet.

Gamajel je najavio napuštanje parlamenta govoreći na sahrani jednog uglednog člana hrišćanske stranke koji je poginuo u eksploziji.

- Članovi Kataeba su odlučili da započnu konfrontaciju za slobodan, suvereni i nezavisni Liban i zato pozivam poslanike, uvažene zakonodavce, da podnesu ostavke na poslaničke funkcije kako bi narod mogao da odluči ko će preuzeti vlast, bez pritisaka i nametanja sa strane - rekao je Gamajel.

Posle izbora 2018. godine, većinu od 128 mesta u libanskom parlamentu kontroliše oružana grupa Hezbolah i njeni saveznici koje Kateb optužuje da su napravili državu u državi, oslabili institucije i učinili ih disfunkcionalnim.

TANJUG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili