DEO GRADA SRAVNJEN SA ZEMLJOM: Pogledajte kako izgleda Bejrut nakon razorne eksplozije (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2020. u 11:26

DELOVI Bejruta sravnjeni su sa zemljom u jučerašnjoj eksploziji, a razmere katastrofe se najbolje vide snimkom iz drona.

ДЕО ГРАДА СРАВЊЕН СА ЗЕМЉОМ: Погледајте како изгледа Бејрут након разорне експлозије (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ulice izgledaju kao da je na njih pala nuklearna bomba,a spasilačke ekipe nastavljaju da čiste područje jer se veruje da ima još ljudi zarobljenih ispod ruševina.

Snažna eksplozija dogodila se sinoć u lučkom delu Bejruta, blizu pomorske baze, a detonacija se osetila i u naseljenom području libanske prestonice.

Detonacija je uništila ili oštetila nekoliko desetina zgrada i automobila, a u mnogim delovima grada su razbijeni prozori na zgradama.

Vlasti su saopštile da je eksploziju izazvala detonacija 2.700 tona amonijum nitrata, koji se nalazio u skladištu nakon što je 2015. godine zaplenjen na carini.

Od eksplozije je poginulo najmanje 100 ljudi, a povređeno više od 4.000.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva