DAN uoči početka operacije "Oluja" u Hrvatskoj i nekoliko nedelja pre početka NATO bombardovanja Republike Srpske, tadašnja ambasadorka SAD u UN, a kasnije i državna sekretarka Medlin Olbrajt, 3. avgusta 1995. godine, na zahtev savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Bila Klintona, iznela je "završnu igru" za Bosnu. Za Olbrajtovu su vojni udari na Srbe s Pala bili način za sprovođenje interesa SAD.

Komentari (14)

Prellee

29.07.2020. 09:30

I sta su napravili tada, a sta danas rade protiv Srpskog naroda.Pustili Hrvatima, cak i pomogli da protjeraju narod Srpski sa teritorije Hrvatske gdje su godinama zivjeli.Jednostavno saucesnici toga, ove dve spodobe.U Bosni tad a i danas Srbima uzimaju i teritorij i reduciraju prava, neprestano.Ponizavaju Srbe i njihovu istoriju a necu da spominjem dobru volju Srba za dogovor prije izbijanja rata.Opet samo mogu reci, ove dvije spodobe su Srbe okrivile, za sve a toliko je nesrece napravljeno prema Srbima, toliko je loseg napisano u medijima, toliko je srpski narod prepusten samovolji vlasti novonastalih drzava.Gorile u paklu ove dvije spodobe, ratni zlocinci iz US i NATO pakta...

Dhc

29.07.2020. 09:53

Opste je poznato da se 92 godine Hrvati i Muslimani pripremaju za rat uz pomoc nato trupa dok se Srbija sprema za odbranu. Izglasali su napustanje Jugoslavije bez pristanka Srba gde su prekrsili sve ustave i pravne akte zajednicke drzave. Strašni genocid i nelegalno ubijanje i proterivanje Srpskog naroda sa svojih ognjista dovelo je do Srebrenice. Sada vode politiku lažne istine i pravde gde zele da nametnu Srbima da su sve oni zapoceli sto je ne moguce. Zivela pravda jaka Rusija i Jaka Srbija!!!

Deda

29.07.2020. 10:30

Nisam od onih koji prave teorije zavere ali imam bar malo mozga. Četvrti Raih je oživeo posle ujedinjenja Nemačke, privilegovani su bivši saveznici fašističke Nemačke ( kod nas Šiptari i muslimani kao bivša Handžar divizija, Hrvati kao Ustaše i još neke zemlje Evrope). Amerika ima iste interese kao nekada Hitler, da okupira i vlada svetom, a ne čudi me jer je posle rata stotine hiljada nacista našlo tamo slobodu od suđenja za zločine i obnavljalo polako Hitlerove ideje. S toga se sada opet ponavlja sličnost iz 1914. I 1941. samo nema rata ali ima osvete ekonomskim "ratom" uz upotrebu ucene i sile.

Čiča Gorio

29.07.2020. 10:57

Ona je Kriva za moju kuću u Bosni. Koju sam iz Švedske zaradio i napravio. Ona neka plati 400.000 Eura. Ostao sam bez išta u drugom svetskom Ratu. Pa sam morao ići u Švetsku da bi napravio Kući i kada sam tio steko ona je uništila i nek mi plati. Pa će prestati da teroriše Srbe. Ja sam Srbin što to njoj Smeta??? Tako sam se rodio???

Ognjen

29.07.2020. 14:11

Meni je i dalje velika nepoznanica zašto Srbija još uvek nije podigla optužnicu protiv Olbrajtove, Klintona i kompletne komandne strukture NATO-a zbog bombardovanja SRJ '99? Prekršili su brojne međunarodne zakone pa i samu povelju UN. Odavno su trebali da završe u zatvoru, a ne da nas i dalje ucenjuju i nastavljaju da destabilizuju ceo svet. Poljuljali su temelje međunarodnog prava i uspostavili vladavinu sile.

Čiča Gorio

29.07.2020. 14:50

Šta ste vas dvoje Dobili što je NATO bombardovao 79 Dana Beograd i Celu Srbiju i ubio najmanje100 lica među njima i nekoliko Dece???

Kira

29.07.2020. 18:55

Ove dve spodobe treba osuditi , strpati u zatvor ( i kljuc baciti),zazlocine koje su napravili iskljucivo prema Srbima .Oni su prekrsili medjunarodno pravo OUN.Zlocini ne zastarevaju nikada ..................

Marko

02.08.2020. 11:30

"Naš plan moramo bazirati na vojnom pritisku, da privolimo Srbe sa Pala da pregovaraju o održivom miru." Koje licemerje, koja degutantna izjava, pogotovo kada znamo da su 90% mirovni sporazumi kada se tice BiH prihvaceni od strane Srba, a pogotovo onaj prvi i glavni, kada su Muslimani, Srbi i Hrvati potpisali mirovni plan u Lisabonu u martu 1992, svi ga potpisali i na kraju Izetbegovic je povukao svoj potpis kada se vratio u Sarajevo i tako je poceo rat, a kasnije takodje je svaki mirovni sporazum koji su USA i EU planirali, uvek su ti isti mirovni sporazumu prihvaceni od strane Srba. Ova baba je psihopata i otpad od osobe.

Ljudi opametite se

02.08.2020. 21:51

Zasto jos nije podneta tuzba protiv ove vestice Olbrajt i ovog triperasa Bila Klintona? Necemo valda da ih pustimo da prodju tako lako i da misle da svet mora da igra kako oni sviraju. Bil Klinton ce u zatvor zbog pedofilskih radnji i za to je osudjen, jer tamo ima zakona, a za to sto je licno on Klinton Bil dogovarao sa Alijom Izetbegovicec da se napravi Srebrenica saznalo se tek posle dvadeset godina. I ako svi o tome cute, nece naravno ni haskio kupleraj sam da zapocne nesto, jer su i sami u sve upleteni, a bolje da imaju manje posla. A u slucaju siptarskih terotista, kako je moguce da Hasim Taci i Haradinaj i Veseli idu u neke privatne domace zatvore. Gde to ima. I jos da se vrati posle tri dana?

Čiča Gorio

23.08.2020. 08:51

Čudime da Holbrajtova radi i nastavlja Hitlerov Plan. A ona je jevrejka, a srbi su je spasili da je neubju fašisti. Kao malu devojčicu. A ona nastavlja njegov plan nad srbima.