SIRSKI U STRAŠNOJ DILEMI: Da li da baci 20 brigada u rezervi kod Volčanska da spase Harkov ili da se povuče ka Kijevu? (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 06. 2024. u 22:11 >> 22:53

MNOGI ukrajinski vojnici okupili su se severno od Harkova i čekaju da ukrajinski glavnokomandujući Sirski donese odluku gde da se postroje.

СИРСКИ У СТРАШНОЈ ДИЛЕМИ: Да ли да баци 20 бригада у резерви код Волчанска да спасе Харков или да се повуче ка Кијеву? (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ruski mediji javljaju da ukrajinske oružane snage, uprkos ponovljenim kontranapadima, nemaju ofanzivnu moć potrebnu za probijanje ruske odbrambene linije u blizini grada Volčanska u Harkovu.

Čini se da je to rekao penzionisani pukovnik Donjecke Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko.

Čuli smo kako ukrajinski oficiri govore da im je potreban duplo veći broj vojnika kako bi ukrajinska vojska mogla da odgovori na operativno-taktičku situaciju na ovom sektoru fronta“, rekao je Marotsko.

Foto printskrin jutjub/azbuka svo ivan ohlobistjan

RUSI NASTAVLjAJU DA TERAJU UKRAJINCE IZ GRADA

Kako smo vas nedavno obavestili, poslednjih dana vode se žestoke borbe u gradu Volčansku. Rusi trenutno pokušavaju da proteraju poslednjeg ukrajinskog vojnika koji je ostao na teritoriji grada.

Ukrajinci pokušavaju da evakuišu ranjene vojnike unutar grada, uglavnom tokom noći, ali im ruska artiljerija veoma otežava napore. Izveštaji na internetu opisuju da je u protekla 24 sata artiljerijska vatra ruske vojske gađala ukrajinske vatrene položaje u oblasti Volčanska i oblasti obližnjeg sela Lipci.

Severno od Harkova, ukrajinska vojska je navodno okupila velike snage ljudi koji čekaju dalja uputstva o tome kako da se kreću na bojnom polju.

Ruski mediji nas obaveštavaju da je reč o ogromnoj formaciji od najmanje 20 različitih brigada, među kojima su neke od najboljih jedinica ukrajinske vojske u ovom trenutku. Čini se da Ukrajincima, iako im nedostaje ljudstva na frontu, više ne nedostaje rezervi.

Ukrajinski načelnik generalštaba ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski je u velikoj dilemi: da iskoristi ove rezerve da pokuša da napreduje na Harkov protiv ruskih snaga, ili da izdvoji ove rezerve i naredi delimično povlačenje iz Volčanska?

Prema mišljenju stručnjaka, Sirski mora da rizikuje i da izabere jednu od ove dve opcije. Ako ništa ne preduzme, ukrajinski vojnici koji se trenutno nalaze u Volčansku biće desetkovani, pošto su Rusi već započeli teško bombardovanje.

Nedavno smo prvi put videli upotrebu ruske bombe FAB-3000 od 3 tone u ovom sektoru fronta, a odmah zatim, dan kasnije, i drugu.

RUSKA VOJSKA ZAUZELA ŠUMI

-Ruske trupe su zauzele Šumi, rekao je ruski izvor koji radi za Glavnu obaveštajnu upravu Rusije (GUR), prema sajtovima društvenih medija.

Ranije danas, zamenik predsednika Odbora za nacionalnu bezbednost ukrajinskog parlamenta (Vrhovne rade), poslanica Marijana Bezula, obratila se aktuelnim borbama za Šumi, okrivljujući za poraz komandanta sektora i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Sirkskog.

-Ruske trupe su blizu puta koji vodi ka Torecku, dodala je ona.

Osim toga, ruska vojska nastavlja da napada Seversk, napredujući na istočni deo naselja iz pravca Majorska.

Napadi ruske vojske na frontu se pojačavaju, ali i vazdušni, a to može biti znak da se upravo odvijaju pripreme za veliki ruski napad, sa ciljem da se od sada zabrani svaka ofanzivna inicijativa Ukrajinaca.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev