UKRAJINCI SE SPREMAJU DA “ISTREBE” 400 RUSA: Pripadnici ruskih jedinica navodno u okruženju u Harkovskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 06. 2024. u 20:31

OKO 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe u oblasti grada Volčanska, u oblasti Harkova, i pred “uništenjem”, javljaju proukrajinski mediji.

УКРАЈИНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ДА “ИСТРЕБЕ” 400 РУСА: Припадници руских јединица наводно у окружењу у Харковској области (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

Desetine ruskih vojnika već su navodno počele da se predaju kijevskim trupama. Situacija u ovoj oblasti fronta trenutno je konfuzna, a informacije o opkoljavanju ruskih trupa još nisu zvanično potvrđene ni od ukrajinskog Ministarstva odbrane, ni od ruske strane.

Grad Volčansk je glavna meta ruske ofanzive koja je počela prošlog meseca u oblasti Harkova.

Ukrajinska vojska objavila je na društvenim mrežama slike grupe ruskih vojnika – čiji broj nije preciziran – kako ukrajisnke snage bombarduju sa avijacijskim bombama GBU-39 SDB koje su im isporučile SAD, piše na društvenoj mreži X nalog OSINTtechnical, podružnica Belingekta, blisko povezanog sa zapadnim tajnim službama.

Otprilike 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe unutar industrijskog kompleksa u blizini Volčanska. Ukrajinci tvrde da su Rusi efektivno opkoljeni, da su svi putevi snabdevanja presečeni.

Prokijevski medijski izvori objavili su u nedelju popodne da se oko 30 ruskih vojnika koji su se sklonili u fabriku u blizini Volčanska navodno predalo ukrajinskim trupama.

Ruska vojska je do sada bezuspešno pokušavala da oslobodi 400 ruskih vojnika koji su bili izolovani u Volčansku, navode ukrajinski mediji.

Rusija je 10. maja pokrenula kopnenu ofanzivu u oblasti Harkova (severoistočna Ukrajina) i uspela da probije ukrajinske odbrambene linije. Rusi, nakon što su uspeli da postignu zapažene uspehe u ovoj ofanzivi, usporili su tempo. Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJI JE OD ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Medvedev zaprepastio sve(t), evo ko je za njega ispred velike trojke