UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?

Novosti online

29. 05. 2024. u 21:39

UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

Foto AP

- Da se 60 posto Generalštaba pošalje u rovove – pa to je još jedan populizam. Ovo već prevazilazi sve okvire - rekao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, biće interesantno kada se neko od tih oficira nađe u zarobljeništvu.

- Nadam se da ste svesni kakvim informacijama i znanjem vladaju oficiri Generalštaba? A ovi ih šalju direktno u prve rovove - rekao je general.

U zarobljeništvu tako vredni kadrovi mogu da otkriju informacije koje su izuzetno osetljive sa stanovišta državne bezbednosti.

Bolje bi bilo da se smanji broj ministara i zaposlenih u validnim organima u Ukrajini tako što će oni biti poslati na front, a ne da se žrtvuju ključna vojna lica Generalštaba, ocenio je Krivonos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)