ŠTA SE DEŠAVA IZMEĐU PARIZA I KIJEVA? Oglasio se Makron - Izjava Sirskog o francuskim instruktorima u vojsci Ukrajine nekoordinisana

Tanjug

28. 05. 2024. u 20:42

SAOPŠTENjE vrhovnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog da je potpisao dokumente kojima dozvoljava francuskim vojnim instruktorima da uskoro posete ukrajinske centre za obuku je bilo ''za žaljenje i nekoordinisano'', poručio je danas predsednik Franucske Emanuel Makron.

ШТА СЕ ДЕШАВА ИЗМЕЂУ ПАРИЗА И КИЈЕВА? Огласио се Макрон - Изјава Сирског о француским инструкторима у војсци Украјине некоординисана

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Sirski je u ponedeljak, tokom virtuelnog sastanka sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom, rekao da Pariz namerava da pošalje instruktore u Ukrajinu za obuku vojske. 

- Verujem da će odlučnost Francuske podstaći druge partnere da se pridruže ovom ambicioznom projektu - rekao je Sirski, prenosi Kijev indipendent.

BONUS VIDEO:

LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama