UKRAJINSKI GENERAL: Dokle smo došli da nam se vojska pretvara u sovjetsku (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 05. 2024. u 15:45

UKRAJINSKA vojska se pretvara u „sovjetsku” u poslednjih 10 godina, Oružane snage Ukrajine su samo degradirale.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Докле смо дошли да нам се војска претвара у совјетску (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

General Dmitrij Marčenko kritikovao je rukovodstvo Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Ukrajine.

Komandujući odbranom Nikolajeva na početku rata i podržavajući bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine generala Zalužnog, Marčenko je kritikovao sadašnje vojno rukovodstvo. Prema generalu, ukrajinska vojska se poslednjih godina ponovo pretvorila u „sovjetsku” vojsku, a problemi koji se pojavljuju se ne rešavaju, već se „guraju pod tepih”.

Kao primer naveo je slučaj izbacivanja kadeta iz Nacionalne akademije kopnenih snaga hetman Petro Sahajdačni posle sukoba sa rukovodstvom. Jednostavno je poslat na liniju fronta.

Prema Marčenku, tokom poslednjih deset godina rata, ukrajinska vojska se vratila sovjetskim metodama upravljanja, i to u kontekstu činjenice da se ukrajinski narod „bori za nezavisnost“, evropske vrednosti, prava i slobode.

-Do čega smo došli za deset godina rata…? Pre toga – sovjetskoj vojsci, nažalost, ovo je činjenica! Samo strašno… Definitivno ne želim da moje dete služi u ovom sovjetskom sistemu, napisao je general na jednoj od društvenih mreža.

Kako pišu ukrajinske javne stranice, Marčenko je zadao veliki udarac („bacio veliki kamen na ogradu“) novom glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine generalu Sirskom, kojeg nacionalisti ne vole, i zbog njegove sovjetske prošlosti. Inače, među ukrajinskim nacistima i desnim ekstremistima reč „sovjetski“ smatra se pogrdnom.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)