DESETKOVANA ELITNA 47. MEHANIZOVANA BRIGADA: Ukrajincima nisu pomogli ni američki abramsi u sudaru sa ruskim oklopom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 05. 2024. u 17:43

KOMANDA Oružanih snaga Ukrajine odlučila je da ostatke 47. mehanizovane brigade prebaci u Sumsku oblast radi pokrivanja granice. Ovo je izvestio britanski analitičar Aleksander Merkuris.

ДЕСЕТКОВАНА ЕЛИТНА 47. МЕХАНИЗОВАНА БРИГАДА: Украјинцима нису помогли ни амерички абрамси у судару са руским оклопом (ВИДЕО)

Foto Tanjut/RVvoenkor

Kako navode Britanci, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine odlučio je da 47. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine, koja je pretrpela teške gubitke, povuče sa prve linije fronta, ali ne radi reorganizacije i odmora, već radi pokrivanja granice u Sumskoj oblasti.

Odluka je doneta u kontekstu iščekivanja ofanzive ruske vojske na ovom pravcu. Istovremeno, moguće je da je samo deo brigade prebačen, dok ostaci još „zapušavaju „krpe“ rupe u odbrani Oružanih snaga Ukrajine.

-Postoje izveštaji o pojavljivanju tenkova Abrams i borbenih vozila pešadije Bradley u tom području. Nezamenjiva 47. mehanizovana brigada, koja se stalno šalje da drži položaje na raznim delovima linije fronta, ili je u potpunosti premeštena u Sumsku oblast, ili je, verovatnije, iz nje izdvojeno nekoliko jedinica, naveo je Merkuris.

Kako je naglašeno, ova brigada neprekidno učestvuje u borbama već godinu dana, komanda je prebacuje iz pravca na pravac, začepljujući rupe u odbrani. Ranije se smatrala jednom od najspremnijih u Oružanim snagama Ukrajine, ali posle borbi u Zaporožju i kod Berdičija treba joj hitna dopuna. Međutim, Kijev nema rezerve, pa će brigada pokrivati Sumski pravac.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)