"DANAS SAM U HARKOVU": Zelenski se sastao sa vojnim zvaničnicima

Novosti online

24. 05. 2024. u 15:25

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski posetio je danas grad Harkov na severoistoku Ukrajine, koji je u prethodnim danima bio pod pojačanim vazdušnim napadima Rusije.

ДАНАС САМ У ХАРКОВУ: Зеленски се састао са војним званичницима

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Zelenski se sastao sa vojnim zvaničnicima i posetio veliku štampariju dan nakon što je uništena u ruskom napadu u kojem je ubijeno sedmoro ljudi, prenosi Rojters.

- Danas sam u Harkovu. Dobio sam novosti o odbrambenim operacijama, naročito u gradu Vovčansk, kao i o popravljanju štete na energetskoj infrastrukturi, napisao je Zelenski na platformi X.

Rusija tvrdi da pokušava da udalji ukrajinske snage koje napadaju pogranične ruske teritorije kao što je grad Belgorod, a agencija Rojters navodi da Rusija često lansira vazdušne napade iz tog grada.

Iz Kijeva se tvrdi da je ruski napad na Harkov zapravo pokušaj da se tu preusmere već brojčano slabije ukrajinske trupe na istoku države.

Većina energetske infrastrukture je ozbiljno oštećena u Harkovu, gradu u kojem živi 1,3 miliona ljudi i za koji Zelenski kaže da zaslužuje "podršku, zahvalnost i poštovanje" Ukrajine.

 

BONUS VIDEO: PRKOSNI SRBI: Ovako se širom zemlje pokazalo svetu - "Nismo genocidan narod, ponosni smo"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)