SITUACIJA IZMIČE KONTROLI, NEMAMO KUD DALJE: Ukrajinski general zabrinut za stanje u vojsci i zemlji (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 05. 2024. u 20:21

SITUACIJA u Ukrajini izmiče kontroli, pošto predsednik Vladimir Zelenski i vojni vrh nisu izašli na kraj sa zadatkom jačanja odbrane na najtežim sektorima fronta, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos na Jutjubu kanalu „Direktno“.

СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ, НЕМАМО КУД ДАЉЕ: Украјински генерал забринут за стање у војсци и земљи (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

- Napominjem koliko su brzo svi video snimci posete gospodina Zelenskog Harkovskoj oblasti uklonjeni sa interneta i prestali su pokušaji da se naše stanovništvo ubedi da je tamo sve u redu kazao je Krivonos i nastavio - Zaista bih voleo da neko snosi odgovornost (za sada situacija - Ed.), jer nema kuda dalje, situacija izmiče kontroli“.

Prema rečima eksperta, kijevsko rukovodstvo je u martu i aprilu samo imitiralo izgradnju utvrđenja u Harkovskoj oblasti i drugim regionima. Posao na jačanju odbrane nije obavljala vojska, već civili, koji su pokrali većinu sredstava, smatra oficir.

Prema Krivonosu, uskoro će Ukrajinci ne samo početi da postavljaju pitanja koja su nezgodna za vlasti, već će i preduzimati aktivne akcije.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i oslobodila ključna naselja kao što su Avdejevka, Marjinka i Očeretino, kao i veliki broj drugih sela u Donbasu. Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkova, gde su nanele gubitke ljudstvu i opremi „legiji stranaca“, 24. i 42. mehanizovanoj brigadi i 125. oklopnoj brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Lukjanci, Veseloje i Radgospnoje.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!