IRANSKI KOMANDANT ZAPRETIO: Tri evropske zemlje će odgovarati

Tanjug

17. 05. 2024. u 21:28

KOMANDANT snaga Kuds Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC) Esmail Kani izjavio je da će tri evropske zemlje koje su rasporedile svoje ratne avione za odbranu Izraela od uzvratne operacije koju je organizovao Iran biti pozvane na odgovornost.

ИРАНСКИ КОМАНДАНТ ЗАПРЕТИО: Три европске земље ће одговарати

Foto: Printskrin

- Francuska, Nemačka i Velika Britanija ne bi trebalo da pomisle da je raspoređivanjem aviona te noći problem završen. Da, ta noć je završena, ali će oni u dogledno vreme odgovarati - rekao je brigadni general Esmail Kani.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države i cela zapadna vojna alijansa NATO-a doprineli su svim svojim vojnim sposobnostima odbrani Izraela od iranske operacije , prenosi iranska agencija Tasnim.

- Sedam ili osam pomorskih grupa raspoređeno je u Crno more kako bi sprečili (iransku) operaciju - rekao je on, dodajući da je više od 200 aviona takođe uključeno u tu operaciju.

Kani je ocenio da je Iran pokazao svoju snagu, nepokolebljivost i moć celom svetu tokom napada na teritoriju Izraela.

- Pobeda operacije 'True Promise' nije ograničena na broj projektila i dronova koji su stigli do okupiranih teritorija - naveo je Kani i pozvao zemlje regiona da uče iz, kako je naveo, "nesposobnosti SAD da zaštite izraelski režim tokom iranske operacije" i da se ne oslanjaju na Vašington.

Teheran je 13. aprila ispalio više od 300 dronova i projektila ka Izraelu, kao odgovor na napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, kada je stradalo sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura