ČUVARI ZATVORA U PROTESTU, JAVNOST ŠOKIRANA: Policija i dalje traga za ubicama

Čuvari zatvora blokirali su kazno-popravne ustanove u Francuskoj, u znak protesta zbog stradanja njihovih kolega dan ranije u spektakularnom napadu na "maricu" prilikom prebacivanja opasnog zatvorenika iz suda u ćeliju.

ЧУВАРИ ЗАТВОРА У ПРОТЕСТУ, ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Полиција и даље трага за убицама

Foto: Goran Čvorović

Zbog protesta čuvara zatvora bile su otkazane sve posete zatvorenicima i njihovi izlasci na ročišta. Zaposleni u zatvorskim jedinicama traže bolju zaštitu. Kamioneti koji su bili napadnuti prilikom bekstva zatvornika, u kome je poginulo dvoje čuvara, nisu bili blindirani.

Posao sprovođenja zatvorenika van zatvora ranije su obavljali policajci, ali poslednjih godina taj zadatak prebačen je na čuvare koji ističu nisu dovoljno naoružani i obučeni za taj posao. U nedavnom napadu, imali su samo pištolje, dok su ih komandosi napali automatskim puškama.

Napadači su dve "marice" najpre zaustavili kod naplatne rampe na auto-putu između Evrea i Ruana tako što su svojim automobilom udarili u jednu od njih. Zatim su pripucali i  ubili dvojicu čuvara zatvora i troje teško ranili, od kojih su dvojica u životnoj opasnosti i lekari se bore da ih spasu. Ovako surov napad naišao je na tešku osudu vlasti i javnosti.

Odbeglog i njegove jatake traži više od 200 žandarma i 150 policajaca, a uključeni su i helikopteri. Automobili kojima je izvršen napad pronađeni su zapaljeni. Za vinovnicima se i dalje traga, dva dana posle bekstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!