"NEMAMO IZBORA OSIM DA IH UNIŠTIMO": Netanjahu poslao žestoku poruku

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 05. 2024. u 07:21

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se nada prevazilaženju nesuglasica sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom kada je reč o ratu u Gazi, kao i da Izrael "nema izbora osim da uništi Hamas", uključujući i pripadnike te grupe u Rafi.

НЕМАМО ИЗБОРА ОСИМ ДА ИХ УНИШТИМО: Нетанјаху послао жестоку поруку

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

- Često smo se slagali, ali smo imali i nesuglasice. Bili smo u stanju da ih prevaziđemo. Nadam se da ćemo moći da ih prevaziđemo i sad, ali ćemo učiniti ono što moramo učinimo da bismo zaštitili našu zemlju - rekao je Netanjahu u intervjuu za emisiju "Dr Fil Prajmtajm", prenosi Tajms of Izrael.

Netanjahu je, govoreći o ratu u Gazi, ocenio da Izrael "nema izbora osim da uništi Hamas", uključujući i pripadnike te grupe u gradu Rafa. 

- Ako ih ne uništimo, ako ih ostavimo, oni će se vratiti. Izaći će iz tunela, preuzeće opet Gazu i uradiće ono što su obećali, uradiće 7. oktobar, ovaj ogromni masakr iznova, iznova i iznova - rekao je Netanjahu.

Emisija za koju je Netanjahu dao intervju je snimljena u sredu, pre nego što je Bajden upozorio da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu.

Netanjahu je juče, odgovarajući na upozorenje SAD, izjavio da će Izrael, "ako mora, stajati sam".

Izrael je ove sedmice napao Rafu, gde je više od milion Palestinaca našlo utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji".

 

BONUS VIDEO: SI ĐINPING U BUDIMPEŠTI  - Nova era za odnose Kine i Mađarske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi