ČISTKA KOD ZELENSKOG: Ukrajinski mediji - Umerov se povlači s mesta ministra odbrane Ukrajine (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 23:21

MINISTAR odbrane Ukrajine Rustem Umerov će možda podneti ostavku na tu funkciju, prenosi ukrajinski portal "Cenzor.NET", pozivajući se na neimenovane izvore.

ЧИСТКА КОД ЗЕЛЕНСКОГ: Украјински медији - Умеров се повлачи с места министра одбране Украјине (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Razlog za povlačenje je postepena čistka, koju sprovodi šef predsedničkog kabineta Andrij Jermak, svih zvaničnika koji imaju direktan, neposredan kontakt sa Zelenskim, bez potrebe da prethodno kontaktiraju sa Jermakom, navodi ukrajinski list.

Umerov će zbog toga najverovatnije biti ministar infrastrukture, ali za sada nije poznato ko bi mogao da ga nasledi na čelu Ministarstva odbrane. Kako navodi "Cenzor.NET", to bi trebalo da bude čovek iz redova vojske, s propagandnim sposobnostima.

Takođe, navodi se da Jermak nastoji i da diskredituje šefa Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilija Maljuka u očima ukrajinskog predsednika.

Podsećanja radi, Umerov je na mesto ministra odbrane Ukrajine došao u septembru 2023. godine, kada je zamenio Alekseja Reznikova kog su mnoge organizacije i mediji kritikovali zbog korupcije rasprostranjene u vojsci.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost