ZAPLENJENO 1,8 TONA KOKAINA: Droga pronađena na čamcu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 20:31

UKUPNO 1,8 tona kokaina zaplenjeno je sa čamca kod ostrva Sen-Marten u Francuskoj Zapadnoj Indiji, preneo je francuski TV kanal Evropa 1.

ЗАПЛЕЊЕНО 1,8 ТОНА КОКАИНА: Дрога пронађена на чамцу

Foto: Tanjug/AP

Zaplena se dogodila u utorak kasno popodne, kada je ovaj čamac, bez imena i registracije, privezan za ponton u gradu Marigo, na francuskom delu ostrva, navodi izvor upućen u istragu.

Lokalni žandarmi pronašli su "nekoliko desetina paketa" kokaina, ukupne težine 1,8 tona, a policija i dalje traga za krijumčarima, koji su odmah pobegli, dodaje izvor.

Pomorski transport je glavna ruta za kokain u Francuskoj, sa 75,4 odsto zaplenjenih količina ili 16,3 tone.

Više od polovine (55 odsto) belog praha zaplenjenog 2022. godine došlo je sa Antila i Gvajane, tranzitne zone na putu do kontinentalne Francuske.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!