RASPOREDILI SMO NUKLEARNO ORUŽJE: Hitno se oglasio Lukašenko

Novosti online

24. 04. 2024. u 16:42

BELORUSIJA je na svojim bazama rasporedila isto nuklearno oružje koje SAD čuva u evropskim zemljama, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko na sednici Beloruske narodne skupštine.

РАСПОРЕДИЛИ СМО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ: Хитно се огласио Лукашенко

Foto: RIA.ru

Prema rečima šefa države, američko nuklearno oružje se čuva u vazduhoplovnim bazama u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Turskoj i Holandiji.

- Taktičko (nuklearno oružje) – u vojnoj terminologiji to je ofanzivno oružje. Ofanzivne komponente nisu defanzivne. Zašto se onda ljute na nas? Zašto su bili toliko ogorčeni kada smo rasporedili slično oružje po funkcionalnosti u naše baze? – upitao je Lukašenko.

On smatra da je malo verovatno da će to oružje biti upotrebljeno, inače bi planeta nestala.

- Ali oni hoće da žive i upravljaju planetom kao i pre. Zato je to taktičko - dodao je predsednik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u martu prošle godine da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. Krajem godine beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je saopštio da su sve bojeve glave isporučene i da su „na svojim mestima“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)