KREMLJ ZAPRETIO: Evo šta će ruska vojska preduzeti u slučaju raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj

Novosti online

22. 04. 2024. u 11:33

MINISTARSTVO odbrane Rusije će preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost Rusije u slučaju da se američko nuklearno oružje rasporedi na teritoriji Poljske, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ЗАПРЕТИО: Ево шта ће руска војска предузети у случају распоређивања нуклеарног оружја у Пољској

Foto D. Dozet

- Vojska će, naravno, analizirati situaciju u slučaju realizacije takvih planova i u svakom slučaju će učiniti sve što je potrebno, sve neophodne uzvratne korake kako bi garantovali našu bezbednost, rekao je Peskov.

Ranije je predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da su poljske vlasti spremne da razmeste američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

Program „Nuclear Sharing“ omogućava Sjedinjenim Američkim Državama da raspoređuje svoje nuklearno oružje u zemljama NATO-a koje ga ne poseduju. SAD imaju u Evropi i Turskoj 100 taktičkih nuklearnih raketa. Bojeve glave su snage od 0,3 do 50 kilotona za bombe B61-3 i B61-4 i skladište se u šest baza u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

BONUS VIDEO: JEHUDA BAUER OBJASNIO: Nije bilo genocida u Srebrenici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)