SLEDI KATASTROFA ZA UKRAJINSKU VOJSKU: Zapadni mediji otkrivaju strategiju ruske letnje ofanzive

Novosti online

21. 04. 2024. u 10:19

LETNjE ruska ofanziva će se pretvoriti u katastrofu za ukrajinske oružane snage ako Kijev ne promeni svoju strategiju, piše Forbs .

СЛЕДИ КАТАСТРОФА ЗА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Западни медији откривају стратегију руске летње офанзиве

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ruske trupe trenutno planiraju operacije za novu ofanzivu, koja će najverovatnije biti u potpunosti pokrenuta do juna - piše medij.

Napominje se da će Oružane snage Rusije ispaljivati rakete i bespilotne letelice na ukrajinske energetske objekte kako bi lišile Oružane snage Ukrajine mogućnost razvoja i isporuke dronova na front. Pored toga, Rusija sada povećava broj svojih trupa i oprema ih novom naprednom opremom.

Da bi preživela, Ukrajina će morati da promeni svoju taktiku – prestane da se oslanja na artiljeriju i pređe u defanzivu, fokusirajući se na napade pešadijom i oklopnim vozilima, navodi se u materijalu.

Foto: Profimedia

Ranije je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns rekao da bi Ukrajina mogla da bude poražena u sukobu sa Rusijom do kraja ove godine.

Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao da se za Ukrajinu pogoršala situacija na ratištu zbog aktivnih akcija Rusije, koja je, prema njegovim rečima, počela da vodi ofanzivne operacije protiv po toplom i suvom vremenu, uz postizanje taktičkih uspeha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)