NOVO "ČUDO" RUSKE VOJNE TEHNIKE: Šojguu predstavljen najnoviji izum - evo šta sve može višenamenski robot (FOTO)

Novosti online

17. 04. 2024. u 11:36

U RUSIJI je napravljen višenamenski transportni robot koji može, između ostalog, da evakuiše ranjenike sa fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

НОВО ЧУДО РУСКЕ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ: Шојгуу представљен најновији изум - ево шта све може вишенаменски робот (ФОТО)

Foto: Profimedia

Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu u centru „Patriot“ u Podmoskovlju predstavljeno je više od 30 perspektivnih modela naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

- Predstavljena su i višenamenska robotizovana transportna vozila, predviđena za transport zaliha i evakuaciju. Mogu da se koriste i kao platforma za montiranje različite radne opreme i naoružanja. To je linija robotizovanih multifunkcionalnih platformi koje imaju šasije sa točkovima i na gusenicama - saopštila je ruska vojska.

Šojgu je istakao da je zoni specijalne operacije potreban medicinski robot i naložio je da se ubrza njegovo usavršavanje i puštanje u masovnu proizvodnju.

Foto: Profimedia

- Danas moramo da obezbedimo evakuaciju ranjenika sa fronta. To treba da se uradi maksimalno bezbedno i brzo. To moramo testirati na frontu i odmah pokrenuti serijsku proizvodnju - rekao je ruski ministar odbrane.

On je naložio svojim zamenicima da pojednostave proceduru prijema novih modela u naoružanje, ako budu uspešno testirani u zoni specijalne vojne operacije.

(RIA Novosti/Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)