BEZ TOGA NEĆEMO IMATI ŠANSE DA DOBIJEMO RAT: Zelenski očajan - Ukrajina ima jednu na 10 ruskih granata

Tanjug

16. 04. 2024. u 14:34

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da bez pomoći SAD, Ukrajina neće imati šanse da dobije rat sa Rusijom.

БЕЗ ТОГА НЕЋЕМО ИМАТИ ШАНСЕ ДА ДОБИЈЕМО РАТ: Зеленски очајан - Украјина има једну на 10 руских граната

Foto: Tanjug/AP

- Bez ove pomoći nećemo imati priliku da pobedimo. Morate biti jači od neprijatelja da biste ga savladali - rekao je Zelenski u intervjuu za američku televiziju Pi-Bi-Es.

Prema njegovim rečima, Ukrajina danas ima jednu na 10 ruskih artiljerijskih granata.

- U svakom slučaju, sa takvom statistikom, svaki dan ćemo nazadovati. Ako želimo da branimo ono što je pod našom kontrolom, onda treba da imamo proporcionalne brojke - 10 prema 10 - rekao je Zelenski.

On je naveo primer kako su Rusi uništili termoelektranu Tripilsku, koja je izvor električne energije u Kijevskoj oblasti.

- Poletelo je 11 raketa. Uništili smo prvih sedam, ostale četiri su uništile stanicu. Zašto, jer (mi) nismo imali više projektila. Ponestalo nam je raketa koje su štitile Tripiliju - istakao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je dodao da kada saveznici kažu da ne mogu da daju Ukrajini ovo ili ono oružje ili ne mogu biti prisutni u Ukrajini sa ovom ili onom silom, jer će izgledati kao da je Ukrajina uvukla NATO u rat, onda on želi da postavi pitanje u vezi sa Izraelom.

- Izrael nije član Alijanse. Ali države članice NATO-a branile su Izrael, pokazale da Izrael nije ostavljen sam. Ovo je pouka i odgovor svima koji na različitim kontinentima govore da Ukrajini treba pomoći veoma pažljivo kako ne bi uvukli zemlje NATO-a u rat - istakao je Zelenski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto