IZRAEL JE NAUČIO LEKCIJU: Iranski predsednik - Bilo kakvu novu avanturu protiv interesa Irana sačekati čvrst odgovor

Novosti online

14. 04. 2024. u 13:12

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi izjavio je da je sinoćnim napadom te zemlje na Izrael okrenuta nova stranica u istoriji autoriteta Irana i da je Izrael "naučio lekciju".

ИЗРАЕЛ ЈЕ НАУЧИО ЛЕКЦИЈУ: Ирански председник - Било какву нову авантуру против интереса Ирана сачекати чврст одговор

Foto Tanjug/AP

Raisi je rekao da je napad izvršen "u okviru prava Irana na legitimnu samoodbranu od agresivnih radnji cionističkog režima protiv iranskih ciljeva i interesa, posebno nakon napada na iranski konzulat u Siriji koji je prouzrokovao  smrt pripadnika Islamske revolucionarne garde", prenosi agencija Irna. 

Predsednik Irana je dodao da je Teheran iskoristio sva regionalna i međunardna sredstva kako bi privukao pažnju međunarodne zajednice na, kako je rekao, nedostatak delovanja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom izraelskog kršenja međunarodnog prava.

- Ali nažalost, SB je, pod uticajem SAD i nekih drugih koji podržavaju cionistički režim, sprečen da ispuni svoje dužnosti, kazao je Raisi.

On je upozorio da će "bilo kakvu novu avanturu protiv interesa Irana sačekati čvrst odgovor" i dodao da oni koji podržavaju Izrael "treba da cene ovaj razuman i proporcionalni odgovor Irana".

Prema njegovim rečima, Iran je raketama i dronovima "taktično i precizno"  gađao neke izraelske vojne baze.

Raisi je rekao da Iran smatra da su mir i stabilnost u regionu ključni za njegovu nacionalnu bezbednost.


 

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kada je operacija srca jedini lek?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost