SMRT IZRAELU, SMRT AMERICI: Slavlje na ulicama Irana nakon napada na Izrael (FOTO, VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2024. u 08:05

STANOVINICI iranske prestonice masovno su izašli na ulice Teherana kako bi proslavili napad iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (KSIR) na teritoriju Izraela.

СМРТ ИЗРАЕЛУ, СМРТ АМЕРИЦИ: Славље на улицама Ирана након напада на Израел  (ФОТО, ВИДЕО)

FOTO: EPA

U napadu je, prema različitim podacima, lansirano od nekoliko desetina do nekoliko stotina raketa i dronova, uključujući dronove kamikaze „šahid“.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su Oružane snage u stanju pripravnosti.

Pentagon je rekao da će podržavati Izrael, a misija Irana u UN saopštila je da je ovo sukob Teherana i Tel Aviva i pozvala je Vašington da se „drži podalje“.

Na najmanje tri mesta u iranskoj prestonici – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se spontani skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina ljudi.

FOTO: EPA

 

Okupljeni ljudi skandiraju parole „Smrt Izraelu!“, „Smrt SAD!“, „Smrt Velikoj Britaniji!“, „Smrt protivnicima Islamske Republike!“, „Smrt cionizmu!”. Vođe skupova u svojim govorima prekorevaju Vašington zbog toga što podržava Tel Aviv i pozivaju prisutne da uzvikuju parole „tako glasno da ih čuju u Izraelu“.

Okupljeni uglas ponavljaju kratke, rimovane parole.

Kako javlja dopisnik Sputeika, u gradu vlada praznična atmosfera: na nebu se s vremena na vreme vidi vatromet, automobili i motocikli trube ulicama.

Mnogi vozači ukrasili su svoje automobile zastavama Irana i Palestine, odjekuju patriotske pesme.

FOTO: EPA

 

Kako javlja iranska državna televizija, pored Teherana, mitinzi se održavaju i u desetinama drugih gradova Irana, uključujući Kom, Kerman i Isfahan.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kada je operacija srca jedini lek?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe