"UKRAJINA JE SAMO POLIGON..." Bugarska istoričarka: Reč Evrope u okončanju sukoba u Ukrajini nema težinu – odlučuje Vašington

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 04. 2024. u 15:24

UKRAJINA je samo poligon, a reč Evrope u okončanju sukoba nema težinu – odlučuje Vašington, izjavila je bugarska istoričarka Darina Grigorova.

УКРАЈИНА ЈЕ САМО ПОЛИГОН... Бугарска историчарка: Реч Европе у окончању сукоба у Украјини нема тежину – одлучује Вашингтон

Foto: Tanjug/AP photo

Po njenim rečima, isporuke oružje i osnivanje fondova za finansiranje Ukrajine samo imaju za cilj da produže sukob, a zbog toga će Ukrajina još više stradati.

- Što se sukob više produžava, granice Ukrajine će se više smanjivati. Ali, nažalost, ginuće i građani Ukrajine. Zato oni i beže. Ako je taj rat takav kakvim ga predstavljaju – rat 'ruskog agresora' i 'borba za demokratiju', zašto se onda muškarci kriju, ne izlaze iz kuće kako ih ne bi odveli u vojne odseke i poslali na front, bez ikakve želje sa njihove strane da ratuju protiv Rusije? Zašto se trude da padnu u rusko zarobljeništvo? Kako bi preživeli i onda održavali kontakt sa porodicom. Oni ne žele da se vraćaju u Ukrajinu - kazala je Grigorova u intervjuu novinaru Petru Volginu.

Po njenim rečima, tu „nije bilo elemenata patriotizma, kako mediji predstavljaju“.

- To je diktatura ukrajinske elite protiv Ukrajinaca u zamenu za zapadno pokroviteljstvo. U tome učestvujemo i mi – isporukama oružja - zaključila je istoričarka.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POGREBNICI BETONIRAJU PLOČU NA ZLOTSKOM GROBLjU: Sahranjen brat osumnjičenog za ubistvo male Danke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije