"UKRAJINA JE SAMO POLIGON..." Bugarska istoričarka: Reč Evrope u okončanju sukoba u Ukrajini nema težinu – odlučuje Vašington

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 04. 2024. u 15:24

UKRAJINA je samo poligon, a reč Evrope u okončanju sukoba nema težinu – odlučuje Vašington, izjavila je bugarska istoričarka Darina Grigorova.

УКРАЈИНА ЈЕ САМО ПОЛИГОН... Бугарска историчарка: Реч Европе у окончању сукоба у Украјини нема тежину – одлучује Вашингтон

Foto: Tanjug/AP photo

Po njenim rečima, isporuke oružje i osnivanje fondova za finansiranje Ukrajine samo imaju za cilj da produže sukob, a zbog toga će Ukrajina još više stradati.

- Što se sukob više produžava, granice Ukrajine će se više smanjivati. Ali, nažalost, ginuće i građani Ukrajine. Zato oni i beže. Ako je taj rat takav kakvim ga predstavljaju – rat 'ruskog agresora' i 'borba za demokratiju', zašto se onda muškarci kriju, ne izlaze iz kuće kako ih ne bi odveli u vojne odseke i poslali na front, bez ikakve želje sa njihove strane da ratuju protiv Rusije? Zašto se trude da padnu u rusko zarobljeništvo? Kako bi preživeli i onda održavali kontakt sa porodicom. Oni ne žele da se vraćaju u Ukrajinu - kazala je Grigorova u intervjuu novinaru Petru Volginu.

Po njenim rečima, tu „nije bilo elemenata patriotizma, kako mediji predstavljaju“.

- To je diktatura ukrajinske elite protiv Ukrajinaca u zamenu za zapadno pokroviteljstvo. U tome učestvujemo i mi – isporukama oružja - zaključila je istoričarka.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POGREBNICI BETONIRAJU PLOČU NA ZLOTSKOM GROBLjU: Sahranjen brat osumnjičenog za ubistvo male Danke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura