BITKA ZA ČASOV JAR: Napredovanje ruskih oružanih snaga na istočnu periferiju grada (MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 04. 2024. u 18:21

U PRAVCU Bahmuta, ruske trupe stiču uporište na istočnoj periferiji mikrookruga Kanal u oblasti Časovojarske škole broj 77, ali da li je sama škola došla pod kontrolu nije tačna informacija.

БИТКА ЗА ЧАСОВ ЈАР: Напредовање руских оружаних снага на источну периферију града (МАПА)

Foto Tanjug/AP


VSU je pokušao da izvrši kontranapad i izbaci ruske oružane snage sa njihovih položaja, ali bez uspeha. U isto vreme, veći deo mikrookruga ostaje pod kontrolom neprijatelja i predstavlja visoku zgradu pogodnu za odbranu.

Međutim, severno i južno od mikrookruga postoje veliki putevi kroz koje se može zaobići i prekinuti snabdevanje, zbog čega će VSU biti primoran da se povuče dublje u grad.

Foto Tanjug/AP

Frontovska avijacija stalno deluje po položajima Oružanih snaga Ukrajine u urbanim sredinama, a položaji ukrajinskih haubica i tenkova često postaju mete za Lancete.

Postoje izveštaji da su Oružane snage Ukrajine počele organizovano povlačenje nekih jedinica zapadno od Krasnoga. Jedinice koje se povlače iz Bogdanovke miniraju prilaze Kalinovki, grade novu liniju odbrane duž kanala Severski Donec – Donbas.

Ilustracija telegram rybar



Prilazi kanalu su takođe jako minirani, što će otežati njegovo prelaženje. Tokom dana pojavili su se izveštaji o potpunom preuzimanju Bogdanovke pod kontrolu, ali trenutno još nema snimaka objektivne kontrole.

Prema nekim podacima, severno od Krasnog, Oružane snage Rusije kreću se duž šumskog pojasa na visini koja dominira selom.

U Klešćejevki su ruske trupe udarom iz MLRS-a pogodile terensko skladište Oružanih snaga Ukrajine.

(Ribar)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave