"ZABRINUTI SMO": Bela kuća prokomentarisala navode o Netanijahuovoj inicijativi za gašenje Al DŽazire

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

01. 04. 2024. u 20:27

PORTPAROLKA Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je večeras da je, ukoliko su tačni izveštaji da Izrael prekida emitovanje katarske televizijske mreže Al Džazira, to "zabrinjavajuće".

ЗАБРИНУТИ СМО: Бела кућа прокоментарисала наводе о Нетанијахуовој иницијативи за гашење Ал Џазире

Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Podsetivši da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu danas inicirao gašenje Al Džazire u Izraelu, Žan-Pjer je istakla da Vašington veruje u slobodu štampe, preneo je Rojters.

- To je od suštinske važnosti. SAD podržavaju rad novinara od ključne važnosti širom sveta, što uključuje i one koji izveštavaju o konfliktu iz Gaze. Ako su izveštaji tačni, to nas brine - rekla je ona, preneo je Tajms of Izrael.

Netanijahu je ranije u toku dana pozvao Kneset da na večerašnjem zasedanju usvoji zakon kojim bi se njegovoj vladi dala ovlašćenja da zatvara inostrane medije, i obećao da će "odmah delovati u pravcu zatvaranja Al Džazire".

U saopštenju Netanijahuove stranke Likud navodi se da je premijer razgovarao sa šefom poslaničkog kluba partije Ofirom Kacom i zamolio ga da osigura usvajanje ovog zakona u parlamentu

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI - Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo