NOVI BILANS TERORISTIČKOG NAPADA U "KROKUSU": Poginulo i povređeno 695 osoba, odata počast žrtvama

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 03. 2024. u 00:11

U TERORISTIČKOM napadu u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" je ukupno poginulo i povređeno 695 osoba, navodi se na sajtu Ministarstva za vanredne situacije u Podmoskovlju.

НОВИ БИЛАНС ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У КРОКУСУ: Погинуло и повређено 695 особа, одата почаст жртвама

Foto: Tanjug/AP Photo/

-Prema podacima od 30. marta ukupno je poginulo i povređeno 695 osoba - 144 osobe su poginule, među njima i petoro dece, navodi se u saopštenju.

Ambasadori stranih zemalja okupili su se ispred "Krokus siti hola" u Podmoskovlju kako bi odali poštu žrtvama terorističkog napada.

Cveće su položili ambasadori iz nekoliko desetina zemalja, među kojima su ambasadori iz Sjedinjenih Američkih Država, zemalja Evropske unije, Afrike i Latinske Amerike.

U znak sećanja na poginule pušteni su beli baloni u nebo.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina o privođenju 11 osoba, uključujući svu četvoricu terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu, prenosi pres služba Kremlja.

Devet stanovnika predgrađa Dušanbea privedeno je juče zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada u "Krokus siti holu", rekao je izvor u tadžikistanskim specijalnim službama za "RIA Novosti".

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim "renoom" pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su priznali su krivicu za terorizam, a preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u "Krokus siti holu", a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

Direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov je izjavio da je kijevski režim direktno povezan sa organizacijom terorističkog napada islamista, a zapadne obaveštajne službe su doprinele pripremi napada.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije