"ČITAVA KUĆA SE TRESLA... OVO JE VELIKA TRAGEDIJA": Svedoci opisali jezivi trenutak udara broda u most, u toku potraga za nestalima (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 03. 2024. u 16:44

VELIKI brod udario je u most u Baltimoru, a na pomorskim radima vidi se da je “Dali” krenuo sa terminal u Port Brizu oko 12.45 ET (4.45 GMT). Kretao se ka mostu Frensis Skot Ki, ali je 45 minuta kasnije stao na lokaciji mosta, piše BBC.

ЧИТАВА КУЋА СЕ ТРЕСЛА... ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА: Сведоци описали језиви тренутак удара брода у мост, у току потрага за несталима (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Radari vazdušnog saobraćaja pokazuju da su policijski helikopteri više puta kružili tim područjem.

Most "Frensis Skot Ki" u Baltimoru srušio se rano jutros, kada je u njega udario teretni brod, javljaju danas američki mediji. Brod se nakon udara zapalio i potonuo, dok je više vozila sa mosta upalo u reku Patapsko.

Svedok: "Čitava kuća mi se tresla"

Jedan svedok snimio je rušenje mosta u Baltimoru.

- Ako želite da znate šta je bio "prasak", brod je udario u most (Frensis Skot) Ki - rekao je Bobi Gatus pomerajući kameru preko područja na kojem je most stajao.

- Most je nestao. Pakao - rekao je on.

Drugi svedok blizu mesta incidenta rekao je da se probudio bukom koja je nastala usled udara broda i rušenja mosta.

- Osetio sam to. Čitava kuća se tresla. Ima delova mosta koji vire iz vode, brod miruje tamo. Ovo je velika tragedija - rekao je Džon Flensberg koji živi blizu vode u Baltimoru.

Brodarska kompanija "Sinerdži marin grup" potvrdila je da je "Dali" udario u stub na mostu u Baltimoru.

- Dok tačan uzrok incidenta tek treba da se utvrdi, ‘Dali’ je sada mobilisao svoju službu za reagovanje na kvalifikovane pojedinačne incidente, naveli su. Svi članovi posade, uključujući dva pilota koja su bila na brodu su prisutni i nema izveštaja o povredama - dodala je kompanija.

Portparol vatrogasne stanice Baltimora Kevin Kartrajt izjavio je da je u toku potraga za osobama za koje se veruje da su upale u vodu, kao i da je u toku "razvoj događaja sa masovnim žrtvama".

Obim oštećenja na mostu, koji je izgrađen 1972. i dugačak oko tri kilometra, još nije poznata. "Dali", kontejnerski brod koji je plovio pod singapurskom zastavom, dug je 300 metara i bio je na putu za Kolombo u Šri Lanki, piše BBC.

"Foks njuz" javlja da je brod udario u jedan od nosećih stubova mosta, nakon čega se njegova metalna konstrukcija srušila.

(Informer)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)